Jadłospis

Jadłospis 
od 04.05.2021r do 07.05.2021r
 

PONIEDZIAŁEK 03.05.2021
Śniadanie
Święto
Obiad
Konstytucji
Podwieczorek
3 Maja

 


WTOREK 04.05.2021
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Jajko, sałata, pomidor, rzodkiewka,  szczypior. Herbata. Banany.
ALERGENY 1,3,7
Obiad
Zupa pieczarkowa z makaronem.  Kotlety mielone. Ziemniaki.  Marchewka gotowana z groszkiem. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY 1,3,7,9
Podwieczorek
Jogurt naturalny z malinami.  Chrupki kukurydziane.
ALERGENY 1,7

 


ŚRODA 05.05.2021
Śniadanie
Kakao na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Szynka wierzejska. Papryka, sałata. Herbata. Winogrona.
ALERGENY 1,6,7
Obiad
Kapuśniak z ziemniakami i mięsem. Naleśniki z serem. Polewa śmietanowa z truskawkami.  Marchewka do chrupania. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY 1,3,7,9
Podwieczorek
Kisiel owocowy z jabłkiem.  Ciastka owsiane. 
ALERGENY  1,7


CZWARTEK 06.05.2021

Śniadanie
Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Pasta mięsna. Ogórek świeży, rzodkiewka, papryka, szczypior. Herbata. 
ALERGENY 1,7
Obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Pulpety cielęce w sosie własnym. Makaron świderki. Surówka kukurydziana.   Kompot  z owoców mieszanych.
ALERGENY 1,3,7,9
Podwieczorek
Bułka z masłem i dżemem. Mleko.  Mandarynki.
ALERGENY 1,3,7

PIĄTEK 07.05.2021
Śniadanie
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem.  Filet z indyka pieczony. Pomidor, rzodkiewka, sałata.  Herbata. 
ALERGENY 1,6,7
Obiad
Zupa zacierkowa z warzywami. Miruna pieczona w panierce. Ziemniaki.  Surówka z kapusty czerwonej z pestkami słonecznika. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY 1,3,4,7,9
Podwieczorek
Pizza warzywna z szynką i serem.  Herbata z cytryną. Jabłka.
ALERGENY 1,6,7
 
 
ALERGENY
 
Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny
 
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE0 NR 1169/20155 z dnia 25 października2011 r.)
 
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartośćSO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytworów
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

GRAMATURA

Śniadanie: Obiad: Podwieczorek:
Zupa mleczna 200g Zupa 250 - 300g Pieczywo - 25g
Pieczywo 35g Kotlety mielone, schabowe, z piersi kurczaka-indyka 65g Masło - 4g
Masło 6g Klops - 60g Wędlina - 15g
Wędlina/ser żółty 15/15 Udko z kurczaka - 85g
Pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka - 20g
Pomidor, ogórek 30g Mięso duszone bez panierki - 55g Ciasto biszkopt - 40g
Papryka, rzodkiewka 20g Gulasz mięso razem z sosem - 100 -120g Ciasto - 100g
Napój 150g Ziemniaki - 150g Owoce - 50g
  Ryż, kasza, makaron - 80-100g Sałatka - 70g
II śniadanie: Surówka - 100g Placki ziemniaczane - 100g
Owoce 80 - 100g Mizeria -120g  
Warzywa 20 - 30g Warzywa gotowane z wody - 70g  
Orzechy, ziarenka 5g Dodatek warzywa (pasek papryki, krążek marchewki0 - 30g  
Sok świeży 130g Suszone owoce i warzywa 10g  
  Pierogi z serem - 160g (4-5 szt.)  
  Pierogi leniwe - 140g (6 szt.)  
 
Naleśniki - 2 szt.
 
  Ryż z jabłkiem - 170g  
  Kopytka - 155g (9 szt.)  
 
 

 

Kontakt

Przedszkole nr 130 im Marii Kownackiej

ul. Suzina 4
01-586 Warszawa

tel: (22) 833 23 73
e-mail: p130@edu.um.warszawa.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.