Jadłospis
od 22.04.2024r do 26.04.2024r
PONIEDZIAŁEK 22.04.2024 | |
Śniadanie |
Kasza jaglana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Jajko. Pomidor, rzodkiewka, sałata. Herbata.
ALERGENY Gluten, mleko, jaja
|
Obiad |
Zupa koperkowa z ziemniakami. Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym. Kasza jęczmienna. Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką, koperkiem i śmietaną. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY Gluten, mleko, seler
|
Podwieczorek |
Bułka z masłem. Serek naturalny z miodem. Herbata owocowa. Jabłka.
ALERGENY Gluten, mleko
|
WTOREK 23.04.2024 | |
Śniadanie |
Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Twarożek z ogórkiem, koperkiem i jogurtem naturalnym. Pasta słonecznikowa. Papryka, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata. Mandarynki.
ALERGENY Gluten, mleko, soja, seler, gorczyca, sezam
|
Obiad |
Zupa pieczarkowa z makaronem. Kotlety z piersi kurczaka. Ziemniaki. Surówka z kalarepy i jabłek z koperkiem i śmietaną. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY Gluten, mleko, jaja, seler
|
Podwieczorek |
Jogurt owocowy z truskawkami. Chrupki kukurydziane. Mandarynki.
ALERGENY Gluten, mleko
|
ŚRODA 24.04.2024 | |
Śniadanie |
Kakao na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Szynka wieprzowa. Pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, sałata. Herbata.
ALERGENY Gluten, mleko, soja, seler
|
Obiad |
Zupa szczawiowa z mięsem, jajkiem i ziemniakami. Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem. Polewa serowo- śmietanowa. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY Gluten, mleko, jaja, seler
|
Podwieczorek |
Chałka z masłem. Kakao. Banany.
ALERGENY Gluten, mleko jaja
|
CZWARTEK 25.04.2024 |
|
Śniadanie |
Kasza manna na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Ser żółty. Pasztet drobiowy. Ogórek zielony, papryka, szczypior, sałata. Herbata. Gruszki.
ALERGENY Gluten, mleko, jaja, seler
|
Obiad |
Zupa z zielonej fasolki z ziemniakami. Gulasz warzywno-mięsny. Makaron razowy. Marchewki mini z wody. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY Gluten, mleko, jaja, seler
|
Podwieczorek |
Mus owocowy. Wafle kukurydziane w polewie malinowej.
ALERGENY Gluten, mleko
|
PIĄTEK 26.04.2024 | |
Śniadanie |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Polędwica wieprzowa. Pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, sałata. Herbata.
ALERGENY Gluten, mleko, soja
|
Obiad |
Ryżanka z warzywami. Filet rybny pieczony w panierce. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, marchewką dymką i oliwą. Kompot z owoców mieszanych.
ALERGENY Gluten, mleko, jaja, ryba, seler
|
Podwieczorek |
Ciastka zbożowe. Napój owsiany o smaku czekoladowym. Arbuz.
ALERGENY Gluten, mleko, jaja, orzechy
|